Listový špenát, kozí sýr a libové kuřecí maso – to je kombinace, která rozhodně stojí za ochutnání.
Suroviny na 4 porce
4 prsní kuřecí řízky s kůží
80 g mraženého listového špenátu
80 g rozdrobeného kozího sýra
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce piniových oříšků
sůl, pepř
Postup
Prstem uvolněte z jedné strany kůži na prsou. Pokud seženete jen řízky bez kůže, prořízněte ostrým nožem ze strany do masa kapsu.
Špenát nechte povolit a vymačkejte z něj vodu. Pak ho promíchejte s kozím sýrem. Směsí naplňte kapsy v kuřeti a maso zvenku osolte a opepřete.
V pánvi rozehřejte olej. Prsa opékejte dozlatova nejprve kůží dolů. Pak obraťte, přidejte piniové oříšky a opečte i z druhé strany. Přidejte pět lžic vody, přiklopte a poduste doměkka, asi 20 minut.
Tags :
kapsa