TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Králíka na česneku podáváme s knedlíky, pečenými brambory nebo bramborovou kaší a se špenátem či kysaným zelím.

Suroviny na 6–8 porcí

1 celý králík nebo dva hřbety
100 g sádla (či másla)
100g slaniny
6–8 stroužků česneku
1 lžička kmínu
1 větší cibule
1 lžíce hladké mouky
sůl

Postup

Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a narovnáme ji na dno pekáče. Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěného, rozporcovaného králíka dáme do vymazaného pekáčku s cibulí. Maso osolíme, potřeme lisovaným česnekem, posypeme kmínem a zabalíme do plátků slaniny.

Dáme pozvolna péci do vyhřáté trouby na cca 150 °C.   Pečeme asi 2,5–3 hodiny. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a mírně podléváme vodou. Králíka pečeme dozlatova a doměkka. Hotové maso vyjmeme, vypečenou šťávu lehce zaprášíme moukou, případně ještě naředíme vodou a krátce v troubě podusíme.

 

 

 

Tags : králík

Nenechte si ujít další zajímavé články