TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny

100 g rýžových nebo skleněných nudlí
100 g hovězí roštěné
1⁄2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce lehké sójové omáčky
1 lžíce ústřičné omáčky
4 lžíce vývaru
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce cukru krystal
1 ks česneku
1 šalotka
1–3 chilli papričky
sójové boby, paprika, zelené fazolky
thajská bazalka

Postup

Nudle namočte na 30 minut do vlažné vody. Nesmí být horké, aby do sebe posléze nasákly omáčku. Pak nakrájejte hovězí maso na tenčí nudličky, rozpalte pánev a přidejte nakrájenou šalotku a najemno nakrájený česnek s chilli.

Za stálého míchání přidejte roštěnou a nechte maso zatáhnout. Po orestování masa ho podlijte omáčkami a pro začátek také kapkou vývaru. Pořádně promíchejte, přidejte nudle a dle potřeby i vývar. Jakmile jsou nudle měkké, přidejte zbytek ingrediencí včetně zeleniny.

Nudle ochutnejte a dochuťte cukrem a sójovou omáčkou. Těsně před servírováním přidejte thajskou bazalku, promíchejte, ochutnejte a můžete podávat. Nudle můžete na závěr posypat citronovou trávou, thajskou bazalkou, sójovými výhonky a chilli.

Tip!

Thajci coby buddhisté žádný vyloženě vánoční pokrm nemají. Na pověstné nudle ale nedají dopustit.

Tags : nudle

Nenechte si ujít další zajímavé články