TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 4 porce

6 větších brambor
1 cibule
350 g polohrubé mouky
2 balíčky kysaného zelí
100 g uzené slaniny
3 vejce
sůl
cukr
kmín
pažitka

Postup

Brambory nastrouháme na jemnějším struhadle, osolíme, přidáme 1 vejce a polohrubou mouku. Vše smícháme a uděláme řidší těsto. Pak jej protlačíme cedníkem na halušky (nebo vykrájíme dvěma lžičkami) do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut. Pak dáme vařit kysané zelí, které dochutíme cukrem a solí.

Nakrájíme slaninu na kostičky a rozškvaříme ji na pánvi. Přidáme 2 vejce a cibulku, kterou rychle orestujeme. Hotová „míchané vajíčka“ přidáváme již na halušky. Na závěr posypeme nasekanou pažitkou. Místo jednoho balíčku zelí a umíchaných vajíček lze na hotové halušky rozdrobit 250 g brynzy, eventuálně zjemněné 3 lžícemi zakysané smetany.

Extra tip

Národní specialita našich sousedů se jí také s brynzou, ale i se škvařenou slaninou.

 

Tags : halušky

Nenechte si ujít další zajímavé články