TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

V časech našich babiček se tento recept považoval za sváteční jídlo, na které se všichni těšili.

Suroviny

1 kg srnčí plece
2 mrkve
1 kořenová petržel
1/3 celeru
1 větší cibule
1 lžíce sádla
5 kuliček jalovce
1,5 lžíce hl. mouky
2 lžičky soli
750 ml vývaru
1 lžička nastrouhané citronové kůry
1 lžička citronové šťávy
100 ml červeného vína
2 lžíce sherry
1 lžička cukru

Postup

Nakrájenou zeleninu a cibuli osmažíme na sádle. Přimícháme jalovec, na kusy nakrájenou plec, osolíme a dusíme v troubě 1,5 hod. Maso vybereme zvlášť do nádoby. Šťávu zaprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme probublávat asi tak 3 minuty a ještě horkou ji propasírujeme. Přilijeme vývar nebo vodu. Přidáme citronovou šťávu a kůru, cukr, červené víno a sherry. Až se suroviny spojí, máme hotovo.

Tags : ragout

Nenechte si ujít další zajímavé články