Jehněčí kotletky by mohly být třeba jednou z posledních specialit, kterou si tento rok uvaříte…
Suroviny
12 ks jehněčích kotletek (po 70 g)
1 cibule
400 g zeleného chřestu
300 ml vývaru
4 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
1 lžička grilovacího koření
1 lžička vegety
špetka sušeného oregana a soli
Postup
Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením.
V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme. Vyndáme ho a uchováme v teple. Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli, hladkou mouku, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit.
Potom dáme zpět opečené kotletky, přiklopíme a asi 6 minut ještě podusíme. Chřest oloupeme, očistíme, dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat. Chřest nakrájíme na delší špalíčky a rajčátka překrojíme na polovinu.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, kterou krátce ohřejeme, dochutíme vegetou a podáváme s kotletkami.