TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pravé italské rizoto lze připravit na desítky způsobů. Vyzkoušejte ho s kuřecím masem, chřestem a parmezánem.

Suroviny na 4 porce

200 g rýže arborio
300 g kuřecích prsou
60 g zeleného chřestu
50 g parmezánu
1 šalotka
2 stroužky česneku
500 ml kuřecího vývaru
200 ml bílého suchého vína
2 lžíce másla
sůl

Postup

Na másle dozlatova osmahněte pokrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte rýži a zalijte bílým vínem. Vařte, dokud se víno nevypaří.

Přilijte třetinu vývaru a duste, dokud se tekutina nevyvaří. Tento proces opakujte ještě jednou.

K rýži přilijte zbytek vývaru a přidejte očištěný a nakrájený chřest. Vařte doměkka. Nakonec vmíchejte osmažená kuřecí prsa pokrájená na kousky.

Rizoto servírujte ozdobené parmezánem.

Tags : rizoto

Nenechte si ujít další zajímavé články