TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tento lahodný dezert potěší vaše oko, ale i chuťové pohárky. Uklidní i zahřeje v sychravém zimním počasí. Zkuste o něco zdravější variantu mlsání.

Potřebujete

3 větší hrušky
1 měkký tvaroh
1 smetanu ke šlehání
2–3 lžíce medu
špetku vanilky
hrst vlašských ořechů

Postup

Hrušky důkladně omyjte pod tekoucí vodou, rozkrojte napůl a pečlivě odstraňte jádřince. Poté hrušky položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby zhruba na 10 minut, aby byly lehce opečené a měkké.

Mezitím si v misce ušlehejte smetanu a pak do ní postupně přidávejte tvaroh. Přimíchejte dvě lžíce medu a vanilku a vyšlehejte hustý krém.

Hotovým vanilkovým krémem naplňte opečené hrušky, posypejte je sekanými oříšky a ještě zakápněte medem. Můžete také ozdobit např. sušeným i brusinkami apod.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články