Jehněčí maso nechybí na velikonočním stole ani ve Francii. Nejčastěji jde o Gigot d‘agneau (čti žigo daňó), pečená jehněčí stehna plněná česnekem.
Potřebujete
200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 jehněčí kýtu s kostí
olivový olej
sůl, pepř
4 stroužky česneku
1 snítku rozmarýnu
lžičku provensálského koření
čerstvé bylinky
Postup
Kýtu omyjte, osušte a odstraňte bílou tuhou kůži. Česnek nakrájejte na hranolky, nožem udělejte do masa řezy a naplňte je česnekem a lístky rozmarýnu. Vložte do pekáče, zakápněte olejem, opepřete, posypejte kořením a osolte.
Pečte při 240 °C 20 minut. Pak snižte teplotu na 200 °C a pečte ještě 15–20 minut. Pak kýtu dejte do jiné nádoby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.
Šťávu z pekáče dejte na mírný oheň a přidejte vývar. Omáčku nechte trochu zredukovat a poté dochuťte kořením. Podávejte s bramborami nebo zeleninou.