TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokud preferujete tradiční recepty, máme pro vás recept na minimazance z tvarohového těsta. Tvaroh dodá těstu vláčnost a šťavnatost a zajistí také to, že mazanec zůstane čerstvý i několik dní po upečení.

Suroviny

1 kostka tvarohu
2 žloutky + 1 vejce na potření
130 g másla
130 g cukru
kůra z 1 citronu
2 lžíce rumu
500 g hladké mouky
1 balení kypřicího prášku
špetka soli
hrst rozinek
hrst mandlových plátků na posypání

Postup

V míse vyšlehejte máslo s cukrem do hladké pěny, přidejte kostku tvarohu, citronovou kůru, žloutky, rum a špetku soli. Nakonec přisypte mouku smíchanou s kypřicím práškem a přidejte rozinky, které jste si předem naložili v rumu.

Vypracujte hladké a vláčné těsto. Předehřejte troubu na 170 °C. Z těsta vytvarujte 6 stejně velkých bochánků, dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem, posypte mandlovými lupínky a pečte asi 25 minut dozlatova. Mazance můžete potřít rumem, který vám zbyl z naložených rozinek.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články