TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Francouzi nadají dopustit na pečené jehně na česneku s rozmarýnovými bramborami.

Ingredience

1 jehněčí kýta s kostí
5 stroužků česneku
olivový olej
sůl, pepř
5 snítek rozmarýnu
1 kg malých brambor

Postup

Kýtu omyjte a osušte. Odstraňte bílou kůži. Česnek nakrájejte na silnější hranolky. Do masa vyřízněte otvor a česnekem ho prošpikujte.  Kýtu vložte do zapékací mísy a zakápněte ji olivovým olejem. Přidejte k ní také snítky rozmarýnu, případně tymiánu.

Nezapomeňte maso osolit a opepřit. Troubu předehřejte na 240 °C. Maso pečte 20 minut. Pak snižte teplotu na 200 °C a pečte dalších 15 minut. Brambory můžete péct buď společně s kýtou, nebo zvlášť na pečicím plechu.

Brambory osolte, opepřete, potřete olivovým olejem, posypejte sušeným nebo čerstvým rozmarýnem a pečte na 190 °C 25 minut. Zbyde-li vám z masa výpek, smíchejte ho se smetanou, 1 lžičkou drceného pepře a trochou soli. Tak získáte k masíčku velice chutnou pepřovou omáčku.

Náš tip

Kýtu před pečením potřete trochou medu. Tak získá zlatavou krustu.

Tags : na česneku

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....