Tuňák chutná v salátu skvěle. Používejte naložený v oleji, který je chutnější. Salát bude vypadat dokonale i s křepelčími vajíčky.
Ingredience na 4 porce
150 g rukoly
2 konzervy tuňáka
4 vařená vejce
1 červená cibule
hrst černých oliv
1 lžička hrubozrnné hořčice
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
Postup
Vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtinky. Z tuňáka slejte olej. Cibuli nakrájejte na kolečka a račata na čtvrtinky.
Do mísy dejte rukolu. Přidejte rajčata, cibuli, olivy a promíchejte. Poté jej rozdělte na talíře. Přidejte tuňáka a vejce. Salát osolte, opepřete a nakonec přidejte zálivku z oleje, hořčice a citronové šťávy.