Klasika mezi saláty, která většinou nechybí v nabídce v žádné restauraci. Můžete ho připravit i ze zbytků pečeného kuřete.
Ingredience na 4 porce
Na salát
600 g římského salátu
4 plátky bílého chleba
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
sůl
400 g pečeného kuřecího masa
hoblinky parmazánu na zdobení
Na zálivku
100 g majonézy
1 lžička hrubozrnné hořčice
10 g najemno nastrouhaného parmazánu
2 ančovičky
1 lžička citronové šťávy
Postup
Chléb natrhejte na kousky. Stroužek česneku nastrouhejte, smíchejte s trochou soli a promíchejte. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek, promíchejte a přidejte chléb. Opečte ho na česnekovém másle dozlatova.
Na zálivku promíchejte majonézu s hořčicí, ančovičkami, parmazánem a šťávou citronu. Salát natrhejte do mísy a promíchejte se zálivkou. Rozdělte ho na talíře. Na každý přidejte kousky pečeného kuřecího masa, krutony a hoblinky parmazánu.