Základem pokrmu nejsou jenom fazole, ale také šťavnatý bůček.
Suroviny
500 g červených fazolí
300 g uzeného bůčku
3 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce javorového sirupu
½ lžičky prášku do pečiva
máslo
sůl
Postup
Fazole den předem namočte do vlažné vody. Druhý den je vařte v nové vodě doměkka. Vodu poté ale ještě nevylévejte. Bůček nakrájejte na drobné kostičky a vyškvařte ho. Přidejte k němu fazole, hořčici, javorový sirup a dobře osolte.
Nakonec do pokrmu přimíchejte trochu prášku do pečiva. Zapékací mísu vymažte máslem a fazole do ní rozprostřete. Pečte na 200 °C po dobu 2 hodin. Servírujte na křupavém chlebu.
Náš tip
K bůčku se báječně hodí i jemné rajčatové pyré. Je to velká lahůdka.
Tags :
fazole