TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Základem pokrmu nejsou jenom fazole, ale také šťavnatý bůček.

Suroviny

500 g červených fazolí
300 g uzeného bůčku
3 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce javorového sirupu
½ lžičky prášku do pečiva
máslo
sůl

Postup

Fazole den předem namočte do vlažné vody. Druhý den je vařte v nové vodě doměkka. Vodu poté ale ještě nevylévejte. Bůček nakrájejte na drobné kostičky a vyškvařte ho. Přidejte k němu fazole, hořčici, javorový sirup a dobře osolte.

Nakonec do pokrmu přimíchejte trochu prášku do pečiva. Zapékací mísu vymažte máslem a fazole do ní rozprostřete. Pečte na 200 °C po dobu 2 hodin. Servírujte na křupavém chlebu.

Náš tip

K bůčku se báječně hodí i jemné rajčatové pyré. Je to velká lahůdka.

Tags : fazole

Nenechte si ujít další zajímavé články