Tento pokrm zachutná dětem i dospělým. Že jste mátovou omáčku ještě neochutnali? V tom případě je čas to napravit.
Ingredience
4 vykostěná kuřecí stehna
1 lžička česnekového prášku
2 řecké jogurty
hrst nasekané čerstvé máty
šťáva z půlky citronu
sůl, pepř
½ čajové lžičky cukru
olivový olej
Postup
Maso osolte, opepřete a dochuťte česnekovým práškem. Nakrájejte ho na kostičky a napíchněte na špejle. Maso orestujte na oleji na pánvi nebo na grilu. Mezitím si připravte omáčku. Jogurt smíchejte se solí, pepřem, šťávou z citronu, trochou cukru a hrstí nasekané máty. Špízy podávejte s jogurtovou omáčkou a pečenými bramborami.
Náš tip
Aby bylo maso ještě lepší, můžete ho nechat marinovat přímo v mátovo-jogurtové omáčce.