Klasické koblihy vám nechutnají? Zkuste vláčné americké donuty, které jsou oblíbené po celém světě, a uvidíte, že si je zamilujete i vy.
Suroviny
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 lžíce krupicového cukru
1 kostka droždí
2 vejce
1 lžíce rumu
špetka soli
olej na smažení
Na polevu
čokoládová poleva (hnědá, bílá, růžová)
cukrové drobení na ozdobu
Postup
Rozmíchejte teplé mléko s lžící cukru a droždím a nechte 10 minut odstát. Do mísy prosejte mouku a přidejte k ní sůl, vejce, rum, zbytek cukru a kvásek. Zadělejte těsto a nechte kynout jednu hodinu při pokojové teplotě.
Na pomoučeném válu rozválejte placku a vykrajujte kolečka s menší dírkou uprostřed. Opět nechte donuty kynout. Smažte na rozpáleném oleji 2 minuty z každé strany. Po vychladnutí donuty namáčejte z jedné strany do rozpuštěné čokoládové polevy a dozdobte cukrovým drobením.