Milují je děti i dospělí. Jediné, co k jejich výrobě potřebujete, jsou kvalitní suroviny a trocha trpělivosti.
Ingredience
1 lžíce olivového oleje
4 lžíce másla
2 jemně nasekané cibule
několik řapíků celeru, jemně nasekaných
2 středně velké mrkve, drobně nasekané
350 g mletého masa
sůl a čerstvě mletý pepř
250 ml mléka
špetka strouhaného muškátového oříšku
250 ml bílého vína
½ kg krájených rajčat
strouhaný parmazán k podávání
400 g těstovin (širší nudle tagliatelle nebo špagety)
Postup
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypejte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko vypaří.
Poprašte muškátem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odvařit. Přilijte rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším plameni vařte bez pokličky do zhoustnutí.
Je-li třeba, trochu podlijte. Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu na skus, přidejte lžíci másla a podávejte s parmazánem.