TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Připravili jsme pro vás ragú s mletým masem, červeným vínem a parmazánem.

Suroviny

100 g červené čočky
150 g mletého hovězího masa
4 velká rajčata
2 mrkve
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 ks řapíkatého celeru
4 lžíce olivového oleje
200 ml rajčatového protlaku
400 ml drůbežího vývaru
1 balení špaget
strouhaný parmazán
sůl, pepř

Postup

Čočku 5 minut povařte. Rajčata spařte a oloupejte. Mrkev, cibuli a celer nakrájejte na kostičky, česnek na plátky. V kastrolu na oleji orestujte mrkev, cibuli, celer a česnek. Přidejte mleté maso. Osolte a opepřete.

Vše zalijte vínem a povařte. Přidejte protlak, oloupaná rajčata. Nalijte do hrnce vývar a duste 15 minut. Mezitím si doměkka uvařte špagety. Servírujte s omáčkou posypanou parmazánem.

Náš tip

Vše můžete také posypat sýrem Grana Padano.

Tags : ragú

Nenechte si ujít další zajímavé články