Lehké italské sušenky s mírně nahořklou mandlovou chutí a vůní si určitě zamilujete vy i vaše rodina.
Potřebujete
2 bílky
200 g mletých mandlí
1 vanilkový cukr
1 lžíci mandlového likéru
1/4 lžičky mandlové esence
1 lžičku nastrouhané citronové kůry
180 g moučkového cukru
moučkový cukr na posypání
Postup
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něj oba cukry. Pak opatrně vmíchejte mleté mandle, mandlový likér, esenci a citronovou kůru. Vzniklou hmotou naplňte cukrářský sáček.
Na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé kopečky, asi 3–4 cm v průměru ve vzdálenosti asi 2,5 cm od sebe. Na každou sušenku můžete (ale nemusíte) ještě dát celou neoloupanou mandli.
Pečte při 160° asi 20–25 minut dozlatova. Amaretti musejí být křehké, ale uvnitř měkké. Po vyjmutí z trouby je nechte asi 10 minut chladnout na plechu. Před podáváním můžete lehce poprášit moučkovým cukrem.