Kdo by neměl rád jemné maso lososa! Úprava na grilu je šetrná a zachová jeho cenné látky.
Potřebujete
600 g lososa bez kůže
2 citrony (nebo papriku, cuketu…)
60 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžičku dijonské hořčice
sůl, pepř
hrst petrželky
Postup
Lososa omyjte, osušte a nakrájejte na větší kostky. Citrony omyjte a nakrájejte na kolečka. Olivový olej smíchejte s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a dijonskou hořčicí, dochuťte solí a pepřem.
Kostky lososa napichujte na grilovací špejle nebo jehly vždy střídavě a kolečkem citronu přeloženým na polovinu. Pokud máte raději zeleninu, použijte papriky nebo cukety nakrájené na větší kousky či kolečka.
Lososa potřete připravenou marinádou a dejte ho na gril rozpálený na střední teplotu. Opékejte ze všech stran celkem 8–10 minut, aby bylo maso bělavé, nepřepečte ho, bylo by tuhé. Podávejte s citronem a bylinkami.