Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém se snoubí jemná chuť cukety s rajčaty, je ideální pokrm nejen pro horké dny.
Potřebujete
400 g těstovin
600 g cukety
1 cibuli
4 stroužky česneku
4 rajčata
oregano
tymián
olivový olej
máslo
sůl
100 g tvrdého sýru
čerstvé bylinky
Postup
Rajčata a cukety omyjte a nakrájejte je na kolečka. Cuketu nasolte a nechte ji pár minut „vypotit“ vodu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozpalte olej s máslem a osmahněte na něm cibuli dosklovita, po chvíli přidejte cuketu. Míchejte asi 2 minuty, pak okořeňte oregánem a tymiánem. Přidejte ke směsi prolisovaný česnek, rajčata a na středním plameni opatrně míchejte 5 minut. Pak zakryjte a nechte dusit na mírném plameni alespoň 10–15 minut.
Mezitím si uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu al dente. Rozdělte je na talíře, přimíchejte cukety a rajčata a posypejte strouhaným sýrem a navrch ozdobte čerstvými bylinkami.