Sýr podávejte ještě teplý, aby se krásně takzvaně táhl. A připravte si k němu netradiční dip z rajčat a bylinek.
Ingerdience
300 g tvrdého sýra vcelku (nejlépe nějaký tučnější sýr)
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
4 vejce
sušené italské bylinky
Na dip
2 stroužky česneku
150 konzervovaných loupaných rajčat S 1 lžička třtinového cukru
čerstvá bazalka
sůl a pepř
olivový olej
Postup
Sýr si rozkrájejte na malé trojúhelníčky.
Strouhanku smíchejte se sušenými bylinkami.
Každý trojúhelníček sýra obalte nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích s trochou soli a pepře a nakonec ve strouhance.
Usmažte sýr dozlatova ve vyšší vrstvě rostlinného oleje.
Mezitím si připravte dip.
Rozpalte si v kastrůlku olivový olej a přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte a rovnou přidejte konzervovaná rajčata.
Vmíchejte cukr nebo med a ochuťte ho solí a pepřem. Dip rozmixujte.