Sýr podávejte ještě teplý, aby se krásně takzvaně táhl. A připravte si k němu netradiční dip z rajčat a bylinek.

Ingerdience

300 g tvrdého sýra vcelku (nejlépe nějaký tučnější sýr)
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
4 vejce
sušené italské bylinky

Na dip

2 stroužky česneku
150 konzervovaných loupaných rajčat S  1 lžička třtinového cukru
čerstvá bazalka
sůl a pepř
olivový olej

Postup

Sýr si rozkrájejte na malé trojúhelníčky.

Strouhanku smíchejte se sušenými bylinkami.

Každý trojúhelníček sýra obalte nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích s trochou soli a pepře a nakonec ve strouhance.

Usmažte sýr dozlatova ve vyšší vrstvě rostlinného oleje.

Mezitím si připravte dip.

Rozpalte si v kastrůlku olivový olej a přidejte prolisovaný česnek. Promíchejte a rovnou přidejte konzervovaná rajčata.

Vmíchejte cukr nebo med a ochuťte ho solí a pepřem. Dip rozmixujte.

 

štítky: sýr