Slanina vás posílí na každé túře. Nejlépe chutná s čerstvým opečeným chlebem nebo bílým toustovým chlebem.
Suroviny
20 dkg anglické slaniny
2 velká rajčata
hrst čerstvé rukoly
1 lžíce másla
olivový olej
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl, čerstvě namletý pepř
toustový nebo klasický chléb
Postup
Slaninu si na pánvi opečte nasucho nebo s trochou olivového oleje, případně si slaninu opečte na másle.
Chléb rovněž opečte na másle, případně v toustovači.
Rajčata si nakrájejte na plátky a smíchejte je s rukolou. Zeleninu dochuťte trochou olivového oleje, solí a pepřem.
Chléb potřete plnotučnou hořicí, množství dle chuti. Pak na něj vyskládejte pár lístků rukoly a několik koleček rajčat. Přidejte dokřupava opečenou slaninu a poté opět plátek opečeného chleba ze spodní strany potřeného hořčicí.
Případně můžete přidat ještě jednu vrstvu rukoly, rajčat a slaniny. Tu opět přiklopte hořčicí natřeným plátkem chleba.