Chuťově ještě o něco plnější varianta klasického guláše, měl prý své místo mezi guláši, které přátelům vařil exprezident Václav Havel. Chutná skvěle s čerstvým chlebem s křupavou kůrkou, s kváskovým chlebem, ale i s rýží.
Suroviny
800 g hovězí kližky
4 velké cibule
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička kmínu
olej
sůl, pepř
500 ml tmavého piva
2 lžíce nasekané petrželky
2 stroužky česneku
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji dohněda. Mezitím nakrájíme maso na kostičky, nemusí být všechny stejně velké.
Přidáme do hrnce maso, opečeme ho, přidáme kmín a sladkou mletou papriku. Vše dobře promícháme.
Zalijeme pivem, přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou probublávat, než je maso měkké.
Podle potřeby můžeme ještě podlít pivem nebo vývarem. Nakonec vmícháme do guláše nadrobno nasekanou petrželku nebo i pár koleček červené papriky kapie.