V tomto receptu hraje celer prim a výsledný pokrm je pak naprosto dokonalý.
Ingredience
600 g celeru a brambor
2 lžíce olivového oleje
50 g nastrouhaného parmazánu
200 g hladké mouky
1 vejce
25 g másla
400 g čerstvého špenátu
125 g modrého sýra
hrstka vlašských ořechů
cherry rajčátka
Postup
Celer nakrájejte na kusy a dejte do pekáče. Zakápněte olejem a pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a slijte je. Oloupejte je a mírně zchladlé nastrouhejte.
Osolte a opepřete. Přidejte vychladlý a nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a vejcem a na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.Těsto rozdělte na 4 části a z každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a ty nasypejte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty.
Hotové knedlíčky slijte. Nasypejte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a osušený špenát a rajčátka a nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypejte rozdrobeným sýrem a nasucho orestovanými ořechy.