Pokrm z dob rakousko-uherské monarchie je u našich rakouských sousedů dodnes považován za klenot.
Suroviny na 6 porcí
300 g hladké mouky
15 g droždí
150 ml mléka
30 g cukru krupice
1 vejce
špetka soli
250 g povidel
mletý mák a moučkový cukr
Na omáčku
vanilkový pudink
mléko a cukr podle potřeby
Postup
Rozdrobené droždí vmíchejte do vlažného mléka, přidejte trochu cukru a nechte vzejít kvásek.
Rozpuštěné máslo promíchejte s moukou, vejcem, cukrem, solí a kváskem. Vypracujte těsto. Vyválejte ho do válečku a nakrájejte na 6 dílů. Na každý dejte lžíci povidel a vytvarujte velký knedlík.
Nechte 30 minut kynout.
Knedlíky vařte postupně asi 10 minut.
Uvařte klasický pudink.
Knedlíky podávejte s vanilkovým pudinkem a posypané mákem s cukrem.
Tags :
ovocné knedlíky