Karbanátky plněné „smaženicí“ zachutnají určitě všem. Použít můžete i mleté maso vepřové nebo hovězí.
Potřebujete
200 g hub
500 g mletého drůbežího masa
3 vejce
1 cibuli
3 stroužky česneku
sůl, pepř
drcený kmín
strouhanku
2 lžíce oleje
Postup
Očištěné a nadrobno nakrájené houby orestujte na oleji, pak přidejte vejce, osolte, opepřete a míchejte, do tuha.
Mleté maso smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, ochuťte solí, pepřem a kmínem. Přidejte trochu strouhanky, aby se z masa daly tvarovat koule.
Maso rozdělte na díly, každý lehce zploštěte, dejte na něj část houbové směsi, zabalte do koule a poté zlehka obalte ve strouhance. Smažte ze všech stran na oleji nebo dejte zapéct asi 40 minut v troubě při 180 °C. Podávejte s pečivem nebo bramborovou kaší.