TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Husa je už takovou českou klasikou. Zkuste ji připravit odlišným, ale chutným způsobem. Určitě to vaše rodina ocení.

Ingredience

1 husa
sůl a kmín
4 lžíce husího sádla
300 g cibule
250 g jablek
100 g medu
4 jablíčka
2 cibule

Postup

Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku. V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka.

Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.

Troubu rozehřejete na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí.

Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.

 

Tags : husa

Nenechte si ujít další zajímavé články