Suroviny
100g hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřicího prášku
3 vejce
100 g krupicového cukru
máslo na vymazání
Na náplň
125 ml smetany ke šlehání
30 g moučkového cukru
300 g jahod
Postup
Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. V misce smícháme mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek.
V další míse ušleháme bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu všleháme cukr. Pak opatrně vmícháme žloutky a mouku se škrobem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a dáme na 8–10 minut péct.
Zatímco se roláda peče, namočíme čistou utěrku a důkladně ji vyždímáme. Hned po upečení ještě horký plát překlopíme na utěrku, sundáme pečicí papír, srolujeme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme cukr a ušleháme dotuha. Jahody nakrájíme na kousky a vmícháme je do šlehačky. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme ji náplní a znovu zatočíme. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem.