Pokud doma neprosadíte bezmasý recept, přidejte trochu slaniny.
Ingredience
450 g gnocchi
2 lžíce olivového oleje
½ šalotky nakrájené na tenké plátky
1 stroužek česneku
1 lžíce rajského protlaku
½ lžičky černého pepře
¼ lžičky muškátového oříšku
2 hrnky cherry rajčat
1 rajčatová omáčka
2 lžíce balzamica
¼ hrnku čerstvé petržele a bazalky
1 lžíce vysokotučné smetany
230 g mozzarelly
Postup
Uvařte gnocchi, sceďte a dejte stranou. Na omáčku si rozehřejte olej na pánvi, přidejte šalotku a restujte. Poté přisypejte česnek a restujte další minutu.
Vmíchejte protlak, sůl, černý pepř, muškátový oříšek a povařte necelou minutu. Přidejte rajčata, rajčatovou omáčku a přilijte balsamico.
Omáčku nechte lehce probublávat asi 5–7 minut a občas promíchejte. Pánev sundejte z plamene, vmíchejte čerstvé bylinky, smetanu a uvařené gnocchi.
Asi polovinu přendejte do zapékací mísy, poklaďte polovinou natrhané mozzarelly, přidejte zbylé množství rajčatových gnocchi a poklaďte zbylým sýrem. Mísu vložte do trouby a gnocchi zvrchu ogrilujte, aby sýr zezlátl.