TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Ať už s hovězím masem, nebo pečenou plněnou paprikou či masovými kuličkami, rajská nikdy nezklame. Pro intenzivnější chuť do ní můžete přidat pár snítek čerstvého tymiánu.

Ingredience

2 lžíce másla
50 g hladké mouky
1 cibule
400 g loupaných rajčat
800  g zadního hovězího a vývar
½ lžičky mleté skořice
1 bobkový list
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
150 g rajčatového protlaku
sůl
cukr a ocet na dochucení

Postup

Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci nechte rozpustit máslo. Přidejte cibuli a opečte ji doměkka. Stáhněte plamen a přisypte mouku, usmažte světlou jíšku. Vmíchejte loupaná rajčata a metličkou promíchejte. Přilijte vývar a vmíchejte bobkový list, nové koření, pepř a skořici.

Omáčku osolte a přiveďte k varu. Vařte ji asi 20 minut. Pak ji přelijte přes síto. Vraťte do hrnce a vmíchejte protlak. Přiveďte k varu a stáhněte z ohně. Podle potřeby do omáčky přidejte ještě cukr a ocet. Podávejte s knedlíkem nebo těstovinami.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články