Lehce pikantní marináda se dokonale hodí na vepřová žebírka, kuřecí křídla nebo jakýkoli masový steak.
Potřebujete
250 g rajčatového pyré
1 střední cibuli
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci jablečného octa (či citronové šťávy)
1 lžíci hnědého cukru
1/2 lžičky skořice
1 lžičku hořčice
1 lžíci medu
1 lžíci sójové omáčky
sůl, pepř
chilli
Postup
Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nasekejte nadrobno a prolisujte česnek. Na oleji orestujte česnek s cibulí a poté přidejte rajčatové pyré, ocet, cukr, skořici, sůl a pepř.
Nakonec přidejte med a sójovou omáčku, aby se marináda zabarvila do tmavě červenohnědé barvy. Směs prohřívejte 15–20 minut na mírném plameni, dokud nezíská hustší konzistenci.
Po vychladnutí do ní naložte maso, marinujte přes noc a při grilování maso potírejte.