Stačí upéct korpus a koláč pak už jen naplnit. Nechcete-li se pouštět do přípravy těsta, lze na ně použít i chlazené listové těsto.
Na těsto
250 g hladké mouky
1 vejce
125 g másla
70 g cukru
Na dohotovení
250 g mascarpone
250 g zakysané smetany
3 vanilkové cukry
500 g jahod
Postup
V míse promíchejte mouku s cukrem. Přidejte vejce, pokrájené máslo a vypracujte hladké těsto. Vyválejte ho, přeneste na kulatý plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte okraje. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 min.
Pak korpus z trouby vyjměte a špejlí jej na několika místech propíchněte, aby si udržel souměrný tvar, znovu jej dejte do trouby a pečte asi 10 min. Promíchejte mascarpone se zakysanou smetanou a cukrem. Naneste na teplý korpus a následně přidejte pokrájené jahody. Koláč dejte na dvě hodiny do chladu a pak nakrájejte.