Vyložená lahůdka pro milovníky tradiční české kuchyně
Ingredience
4 plátky zadního hovězího masa
hořčice
2 vejce natvrdo
2 párky
2 okurky
150 g slaniny
2 cibule
olej
kmín
hladká mouka
worcesterová omáčka
sůl
pepř
Karel Voříšek a jeho Španělské ptáčky! Dobrou chuť!
Postup
Plátky masa naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany je pak potřeme troškou hořčice, naplníme je slaninou, kouskem párku a vejce, okurkou a pak maso zabalíme. Nakonec je zpevníme provázkem nebo kovovými jehlami.
V kastrolu rozpustíme zbylou pokrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a masové závitky, které zprudka a ze všech stran opečeme.
Přilijeme vodu, přidáme sůl, pepř a kmín a pod pokličkou dusíme, až je maso dokonale měkké.
Vyndáme maso z kastrolu, vývar zahustíme směsí studené vody a hladké mouky a podle chuti přidáme sůl, pepř, worcesterovou omáčku a dijonskou hořčici.
Podáváme s rýží, případně s knedlíkem.
Tip: Pro zvýraznění chuti zkuste do vývaru ještě přidat chilli papričku.