TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

„Kasulé“ je pořádně tučný a sytý  pokrm a velmi se podobá židovskému šouletu.

Suroviny

500 g uzeného vepřového bůčku
5 kusů kvalitní vepřové klobásy
4 opečená kachní stehna
1 plechovka červených a 1 plechovka bílých fazolí
1 řapíkatý celer
3 bobkové listy
čerstvý tymián
1 pórek
1 velká cibule
1 palice česneku
4 lžíce kachního nebo husího sádla
sůl
petrželka na dozdobení

Postup

Nejprve si nakrájejte bůček. Troubu si předehřejte na 180 °C. Sádlo si rozehřejte v kastrolu. Na sádlo přidejte nakrájený  česnek a cibuli. Poté scezené fazole a kousky bůčku. Zalijte 2 litry vody.

Přidejte nakrájený celer, pórek, tymián a bobkové listy. Přiveďte k varu. Mezitím dochuťte pokrm solí a pepřem a opečte si klobásky nakrájené na kolečka.

Jakmile se směs v kastrolu začne vařit, přidejte do kastrolu kousky klobásky a zprudka opečená kachní stehýnka. Přendejte ho do trouby a pečte zhruba 1 hodinu, dokud nebudou fazole a kachní maso zcela měkké.

Cassoulet pak podávejte například s opečenou bramborou nebo třeba s vařeným květákem či brokolicí.

Jak chutná nejlépe?

Každý Francouz ví, že nejlépe chutná cassoulet až druhý nebo třetí den, stejně jako dobře odleželý český guláš.

 

 

Tags : Cassoulet

Nenechte si ujít další zajímavé články

Kramár Přišel o velké peníze. Zpět je asi nedostane
nasehvezdy.cz

Kramár Přišel o velké...

Chtěl si zajistit bezstarostná...
Česká metoda na odhalení rakoviny slinivky získala americký patent
21stoleti.cz

Česká metoda na odhalení...

Zhoubné nádory slinivky...
Válka o španělské dědictví: Boje krutě zasáhly i Moravu
historyplus.cz

Válka o španělské dědictví:...

Při drancování Vsetína ukradli, co mohli, skoro...
Nejdříve jsem běžela do kostela!
skutecnepribehy.cz

Nejdříve jsem běžela do...

Byla to potvora. Svedla mého muže a...
Orientální palác uprostřed pouště
rezidenceonline.cz

Orientální palác uprostřed...

Její ladné křivky, uspořádání i barevnost...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Miranda Barbour: Kdo vedl ruku americké vražedkyně?
enigmaplus.cz

Miranda Barbour: Kdo vedl ruku...

V soudní síni je mrazivé ticho. Pohledy...
Máte podlitiny po každém bouchnutí? Špatná srážlivost krve je vždy varovným signálem
epochalnisvet.cz

Máte podlitiny po každém...

Zatímco zdravý člověk může bez zdravotních...
Charles Leclerc: nový ambasador značky Chivas Regal
iluxus.cz

Charles Leclerc: nový...

Chivas Regal, ikona...
Dojdou bez velrybího trusu zásoby fosforu?
epochaplus.cz

Dojdou bez velrybího trusu...

Velryby nenabízí jen fascinující podívanou,...
Citronová rýže s kešu ořechy
nejsemsama.cz

Citronová rýže s kešu ořechy

Rýži na indický způsob podávejte samotnou či jako...
Výběr žárovky je trochu věda
panidomu.cz

Výběr žárovky je trochu věda

V každé domácnosti spotřebujeme za rok mnoho kilowatt...