Galetky mají neuvěřitelné kouzlo. Jsou snadné na přípravu a chutnají skvěle.
Suroviny na 8 porcí
Na těsto
1 a ½ hrnku hladké mouky
¼ hrnku podmáslí
120 g másla
3 lžíce krupicového cukru
špetka soli
pečicí papír
Na náplň
8 fíků
5 lžic krupicového cukru
4 lžíce ricotty
1 lžíce medu
špetka skořice
Postup
Z přísad na těsto vypracujte pružné lehce lepivé těsto. Nechte ho 10 minut v lednici.
Fíky nakrájejte, obalte v krupicovém cukru a položte na pánev. Zahřívejte na středním plameni. Fíky posypte zbývajícím cukrem a nechte zkaramelizovat. Dobře promíchejte.
Těsto rozválejte a přeneste na plech s pečicím papírem. Potřete ricottou a medem, posypte skořicí a navrstvěte fíky. Okraje přehněte. Pečte při 175 ºC asi 30 minut.
Tags :
galetka