Chutnají skvěle i se směsí mletého masa a rajčatové omáčky.
Ingredience
1 balení lasagní
500 g špenátu
500 g ricotty
1 vejce
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
pepř
100 g sýra
Na bešamel
50 g másla
50 g hladké mouky
500 ml mléka
sůl
pepř
muškátový oříšek
Postup
V hrnci rozehřejte máslo. Vmíchejte mouku, až vznikne jíška, přidávejte mléko a míchejte, aby nevznikly hrudky. Bešamel osolte, opepřete a vmíchejte do něj oříšek. V pánvi na másle opečte nakrájenou cibuli. Přidejte listový špenát a nechte ho zavadnout.
Ricottu prošlehejte s vejcem a vmíchejte do špenátu. Směs osolte, opepřete a stáhněte z ohně. Na dno zapékací mísy dejte bešamel. Pak plátky lasagní, zase vrstvu bešamelu a vrstvu špenátové směsi. Přidejte opět lasagne, bešamel a špenátovou směs. Poslední vstva bude z bešamelu. Navrch přijde strouhaný sýr a vše pečte 40 min.