Slaný quiche je vynikajícím pohoštěním pro návštěvu, která si nepotrpí na sladké dezerty.
Suroviny
Na těsto
150 g hladké mouky
50 g celozrnné mouky
120 g másla
3 lžíce studené vody
špetka soli
Na náplň
500 g čerstvého listového špenátu
50 g sušených rajčat v oleji
50 g vlašských ořechů
250 g ricotty
2 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
80 g tvrdého sýra
sůl, pepř
olivový olej
Postup
Mouky promíchejte. Přidejte pokrájené máslo a vodu a rukama vypracujte hladké těsto, které vtlačte do koláčové formy. Dejte do lednice.
V hrnci zahřejte trochu oleje a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte špenát, osolte, opepřete a nechte špenát pustit vodu. Až vše vychladne, přidejte ricottu, vejce, nastrouhaný sýr a zamíchejte. Nakonec vmíchejte pokrájená rajčata.
Náplň dejte na těsto, posypte nasekanými ořechy a dejte péct do trouby při 190 ºC na asi 50 minut.