Dezert, který vám doporučujeme, není na výrobu nijak zvlášť složitý, ale pozor, je důležité dodržet uvedený postup, protože jen tak docílíte správných výsledků.
Ingredience
800 g broskví
1 pomeranč nejlépe bio kvality
200 g měkkého tvarohu
2 lžíce tvarohu
2 lžíce bílého jogurtu
20 g želatiny v prášku
100 ml vody
1 lžíce ovocného sirupu
Postup
Pomeranč omyjeme horkou vodou. Třetinu kůry nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme šťávu. Broskve omyjeme, pak je rozpůlíme a oloupeme.
Polovinu broskví rozmixujeme, přidáme k nim pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru a vše rozmixujeme.
Želatinu smícháme s vodou, do které přidáme ovocný sirup a necháme ji nabobtnat.
Na mírném ohni ji necháme rozpustit a vmícháme do rozmixovaného pyré. Přidáme jogurt a promícháme. Dezert dáme do skleniček či mističek a necháme v chladu zatuhnout.
Zdobíme podle vlastní inspirace.