V dětství nám většinou nechutnala. Je tedy čas vyzkoušet, jak dobrá mohou játra být.
Potřebujete
600 g drůbežích jater
200 g cibule
240 ml suchého červeného vína
120 g másla
1 lžičku cukru
sůl, pepř
Postup
Cibuli nakrájejte na proužky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a cibuli na něm osmahněte dozlatova. Poté ji vyjměte a uchovejte v teple.
Na pánvi rozpalte další kus másla a vhoďte na něj játra nakrájená na kousky o velikosti sousta. Prudce je osmahněte a poté přidejte víno a cukr. Nechte 4 minuty probublávat. Poté přidejte osmaženou cibulku a promíchejte. Část cibulky si můžete nechat na ozdobu.
Hotová játra podávejte s čerstvě rozpečeným pečivem, dušenou rýží nebo bramborami, posypané nasekanou petrželí..