TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Než nanesete na těsto krém, potřete ho vrstvou malinového džemu. Roládu dotáhnete k dokonalosti čokoládovou polevou.

Ingredience

Na těsto

3 vejce
80 g krupicového cukru
1 lžíce kakaa
100 g hladké mouky
1 lžička nastrouhané citronové kůry

Na dohotovení

500 g měkkého tvarohu
2 lžíce cukru
80 g tmavé čokolády
2 lžíce másla

Postup

Do mísy vyklepněte žloutky, polovinu cukru a citronovou kůru. Šlehejte, až vznikne světlá a nadýchaná pěna. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh, který po vytažení metly tvoří špičky. Opatrně ho zapracujte do žloutkové směsi.

Poté metličkou zapracujte mouku smíchanou s kakaem. Plech vyložte pečicím papírem a rozetřete na něj těsto. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte asi 12 min. Mezitím si připravte čistou utěrku. Upečený korpus i s papírem stáhněte z plechu.

Položte na něj utěrku a překlopte tak, aby byl papír nahoře. Opatrně ho stáhněte a piškot zabalte z delší strany do utěrky. Nechte vychladnout. Mezitím prošlehejte tvaroh s cukrem. Čokoládu nalámejte do misky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni.

Přidejte máslo, a když se rozpustí, promíchejte vše tak, aby vznikla hladká směs. Zašlehejte ji do tvarohu. Těsto opatrně rozbalte a natřete na něj tvarohový krém. Pak přendejte roládu na tác spojem dolů a uložte ji aspoň na  2 hodinky do chladu.

Tags : rolády

Nenechte si ujít další zajímavé články