TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Naši němečtí sousedé si na huse pochutnávají rádi takhle.

Suroviny

1 husa bez drobů
3 jablka
3 lžíce medu
1 citron
1 pomeranč
50 g přepuštěného másla
1 lžíce kmínu
sůl

Postup

Husu očistěte, omyjte a osušte. Zvenku i zevnitř ji pořádně osolte. Jablka bez jádřinců nakrájejte na měsíčky nebo silnější kolečka. Pomeranč a citron taktéž nakrájejte na silnější kolečka. Společně s jablky je vložte do husy.

Co se do ní nevejde, dejte vedle husy do pekáče. Položte ji do pekáče a tučnější části na několika místech propíchněte vidličkou. Poté ji bohatě posypejte kmínem, podlijte vodou, příklopte pokličkou a pečte při 170 °C doměkka, to přibližně trvá tři až čtyři hodiny.

Nezapomeňte pravidelně husu podlévat výpekem. Je-li výpeku hodně, slijte ho do hrnečku. Půl hodiny před koncem pečení odstraňte pokličku a husu potřete přepuštěným máslem a trochou medu.

Náš tip

Med můžete nahradit javorovým sirupem.

Tags : husa

Nenechte si ujít další zajímavé články