TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

V Polsku se podává velikonoční bílý boršč s klobásou.

Potřebujete

2 klobásy
5 brambor
2 lžíce másla
4 stroužky česneku
1 cibuli
1 bobkový list
sůl, pepř
4 kuličky nového koření
½ lžíce mletého kmínu
200 g zakysané smetany
120 g hladké mouky
4 vejce
1 lžíci ovesných vloček
1 plátek chleba

Postup

K vločkám a 1 mouce rozdrobte chleba, zalijte 300 ml vlažné vody a promíchejte. Nechte 3–5 dnů stát při pokojové teplotě. Pak kvas sceďte a uložte v lednici.

Vejce uvařte natvrdo. Brambory oloupejte a nakrájejte. Klobásy zalijte 1 l vývaru, vařte 25 minut, vyjměte je a nakrájejte. V hrnci zahřejte máslo, orestujte cibuli a česnek. Přidejte vývar, brambory, sůl a koření. Vařte 20 minut, vyjměte koření a odeberte 2 naběračky.

V misce rozmíchejte kvas s odebranou polévkou, vlijte do vývaru a povařte do zhoustnutí. Přidejte smetanu, klobásy, nakrájená vejce a majoránku.

Tags : Boršč

Nenechte si ujít další zajímavé články