Losos nasladko je pochoutka, která stojí za vyzkoušení. Hotový je za pár minut a hodí se k němu třeba dušená zelenina.
Potřebujete
2 filety z lososa
4 lžíce přepuštěného másla ghí
4 lžíce medu
1 lžící citronové šťávy
1 lžičku sójové omáčky
2 stroužky česneku
sůl
1 citron
Postup
Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte ghí a nechte lehce zezlátnout. Přidejte med, citronovou šťávu, sójovou omáčku a prolisovaný česnek a restujte asi 1 min.
Polovinu šťávy odlijte do hrnečku a zbytek vraťte na plamen. Lososa vložte do pánve kůží dolů, asi 3 minuty nechte opéct lehce dozlatova.
Filety otočte, pánev vložte do trouby ideálně na grilovací program a maso grilujte asi 6 minut. Dochuťte solí a podávejte zakápnuté zbylou šťávou, doplněné zeleninou a bylinkami.