TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Připomíná český guláš, ale nenechte se zmást. Guláš připomíná jen zdánlivě.

Ingredience

300 g vysokého či nízkého roštence
1 větší cibule
150 ml rajčatového protlaku
2 čerstvé chilli papričky
2 dl červeného vína
2 stroužky česneku
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
olej na smažení
čerstvá bylinka na ozdobu

Postup

Maso si nakrájejte na větší kostky nebo nudličky. Na pánvi si rozehřejte olej a maso zprudka orestujte. Protože jde o maso vhodné na steak, nemusí být zcela propečené, bohatě postačí úprava zvaná medium, kdy je maso uvnitř ještě stále narůžovělé.

Mezitím si uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Maso po orestování z pánve vyjměte a na jeho výpeku si osmahněte cibuli nakrájenou na  menší kostičky.

Přidejte do pánve nasekanou chilli papričku a na tenké plátky nakrájený česnek. Minutu restujte a přidejte rajčatový protlak a červené víno. Vyčkejte 5 minut. Vše dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Restujte pět minut. Vraťte do pánve maso, promíchejte, ozdobte bylinkou a můžete servírovat.

Náš tip

Finální pokrm ještě můžete posypat nastrouhaným sýrem a nechat 10 minut zapékat v troubě.

 

Tags : guláš

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....