TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tahle skvělá holandská masová chuťovka připomíná krokety, může mít třeba i podobu válečků.

Potřebujete

8 lžic másla
120 g hladké mouky + na obalení
700 ml hovězího vývaru
2 lžíce čerstvé petrželky
1 cibuli
250 g mletého hovězího masa
1/2 lžičky soli
1 lžičku pepř
1/4 lžičky muškátového oříšku
3 vejce
strouhanku
olej

Postup

V pánvi rozpusťte máslo, za stálého šlehání přidejte po troškách a mouku a vyšlehejte hustou kaši. Pomalu do ní zašlehejte vývar, až bude omáčka hladká a hustá. Pár minut ji povařte, přidejte nasekanou petrželku, cibuli nadrobno, mleté maso a dobře promíchejte.

Osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem, přendejte směs do mísy a uložte na pár hodin do ledničky. Pak z ní tvořte kuličky, obalte je v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

Poté smažte na pánvi ve vyšší vrstvě oleje cca 4–5 minut dozlatova. Podávejte ještě horké.

Nenechte si ujít další zajímavé články