Toto jídlo skvěle zastoupí hlavní chod, ale můžete je podávat i jako přílohu k masu.
Suroviny na 4 porce
8 větších brambor
3 vejce
3 stroužky česneku
1 pórek
2 větší rajčata
120 g balkánského sýru
sůl, pepř
olivový olej
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Pak je rozpulte a vnitřky vydlabejte.
Pórek očistěte, pokrájejte a krátce osmahněte na oleji. Přidejte pokrájená rajčata, rozmíchaná vejce a prolisovaný česnek. Prohřejte a podle chuti osolte a opepřete. Nakonec do směsi zamíchejte vnitřky brambor.
Směsí naplňte vydlabané brambory a položte je do vymazaného pekáčku. Pečte dozlatova asi 20 minut. Nakonec brambory posypte strouhaným balkánským sýrem a ještě krátce zapečte. Podávejte ozdobené bazalkou.