Perlička je také označována jako guinejská drůbež. A pokud ji připravíte na víně, je to exotika na talíři s nepřekonatelnou chutí.
Ingredience
1 perlička
100 g slaniny vcelku
100 g másla
2 mrkve
1/3 celeru
1 kořenová petržel
1 lžíce hladké mouky
1 lžička citronové šťávy
200 ml smetany
2 žloutky
1 dcl bílého vína
Postup
Dobře očištěnou perličku prošpikujeme malými špalíčky slaniny.
Uvnitř i na povrchu ji posolíme a podusíme na másle a na zelenině, kterou si nakrájíme na malé kostičky. Kousek másla si necháme na jíšku. Doměkka podušenou perličku vyjmeme a naporcujeme.
Na másle uděláme světlou jíšku a tu pak zalijeme šťávou z dušení. Přidáme bílé víno, citronovou šťávu a necháme velmi mírně pobublávat.
Nakonec zalijeme smetanou, ve které rozšleháme žloutky, a za stálého míchání dáme omáčce čas, aby mohla propojit chutě jednotlivých ingrediencí. Maso přeléváme omáčkou. Skvělou přílohou jsou makarony nebo noky.