Zkuste vydatnou cizrnovou pastu, která vás zasytí jako pomazánka k snídani, nebo potěší návštěvu jako večerní pochutina podávaná s chlebem a zeleninou. Co na tento pokrm potřebujete?
Postup
2 šálky vařené cizrny
šťávu z 1 citronu
2 lžíce tahini (sezamová pasta)
4 lžíce olivového oleje
1 dl vody z cizrny
2 až 3 lžičky římského kmínu
3 stroužky česneku
sůl, pepř
A jdeme na to
Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody. Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka. Pokud koupíme vařenou cizrnu v nálevu, tak ji stačí povařit jen krátce. Do mixéru vložíme cizrnu, česnek, šťávu z citronu, tahini, olej, vodu z vaření cizrny, kmín, sůl, pepř a mixujeme dohladka.