Tento delikátní italský předkrm není náročný na čas ani na přípravu, a navíc můžete při finální přípravě popustit uzdu fantazii a chutím
Ingredience
2 balení grilovacího sýra Rougette nebo variantu s bylinkami
8 ks rustikálního celozrnného chleba
bylinkové máslo
4 vejce
jemné cibulové kroužky
čerstvé lístky petržele
Postup
Plátky chleba potřeme bylinkovým máslem a ogrilujeme z obou stran.
Sýr Rougette opečeme dozlatova na horkém roštu nebo na pánvi, položíme na plátky chleba a zasypeme jej lehce kroužky cibule a petrželkou. V hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme 3 polévkové lžíce octa a špetku soli. Vejce necháme opatrně sklouznout z misky do vody a na mírném ohni je pošírujeme, dokud se bílek dostatečně nezpevní.
Vejce opatrně vyndáme a přidáme na grilovaný sýr s cibulí a petrželkou. Navrch ještě položíme ogrilovaný plátek chleba a je hotovo.